Ingrediente:
- 4 pere
- 500 ml vin rosu sec
- 50 g zahar pudra
- 1 lingura cu miere
- 1 lingurita cu scortisoara
- coaja de la o portocala
- esenta de vanilie
- cuisoare
- 1 lingurita cu nucsoara rasa.
- 1 lingura cu margarina
- 100 g nuca tocata
- 150 g fructe confiate
- 100 g stafide
- 2 linguri cu zahar.
- Topeste margarina.
- Se adauga nucile tocate, stafidele si fructele confiate.
- Presari zaharul si lasi sa se caramelizeze putin.
- Vinul se pune la fiert cu zaharul, mierea, mirodeniile si coaja de portocala.
- Apoi, curata perele de coaja, dar nu indeparta coditele.
- Dupa care tai perele pe jumatate si indeparteaza-le cotorul.
- Cand vinul a inceput sa fiarba, pune perele, avand grija ca vinul sa le acopere in totalitate.
- Lasa-le la foc mic 30 de min.
- Din cand in cand, intoarce-le usor.
- Scoate-le pe o farfurii sau pe un platou si umple perele cu amestecul de fructe.
- Lasa vinul la fiert pana scade si se ingroasa, apoi strecoara-l peste pere.
- Serveste dupa ce s-a racit complet.
O reteta foarte interesanta! Imi place blogul tau, o sa-l citesc mereu!
RăspundețiȘtergere