Rata umpluta cu orez si nuci

Iti trebuie:

  • 1 rata ( 2 kg )
  • 2 cepe
  • ficatul de rata
  • pipota de la rata
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri unt
  • 250 g orez fiert
  • 1 cana vin alb
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
Pregatesti asa:
  1. Speli bine rata, o cureti de grasimea in exces si o stergi cu un prosop de bucatarie si in exterior si in interior.
  2. Cureti ceapa, o speli bine, o toci marunt si o calesti intr-o lingura de unt, adaugi ficatul si pipota tocate marunt.
  3. Condimentezi cu sare si piper.
  4. Amesteci orezul fiert cu ceapa si maruntaiele, cu 150 g miez de nuca maruntit si cu usturoiul pisat.
  5. Umpli rata cu aceasta compozitie, o cosi cu ata de bucatarie, si o ungi bine cu unt.
  6. Asezi rata intr-o tava unsa cu unt, torni deasupra ei vinul amestecat cu putina apa, frunze de dafin si coci la foc potrivit aproximativ 90 de minute.
  7. Din cand in cand stropesti rata cu sosul din tava.
  8. Cu o jumatate de ora inainte ca rata sa fie scoasa din cuptor presari deasupra ei nuca ramasa si lasi sa se rumeneasca frumos.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes