Iti trebuie:
- 1 rata ( 2 kg )
- 2 cepe
- ficatul de rata
- pipota de la rata
- 6 catei de usturoi
- 3 linguri unt
- 250 g orez fiert
- 1 cana vin alb
- 200 g miez de nuca maruntit
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- Speli bine rata, o cureti de grasimea in exces si o stergi cu un prosop de bucatarie si in exterior si in interior.
- Cureti ceapa, o speli bine, o toci marunt si o calesti intr-o lingura de unt, adaugi ficatul si pipota tocate marunt.
- Condimentezi cu sare si piper.
- Amesteci orezul fiert cu ceapa si maruntaiele, cu 150 g miez de nuca maruntit si cu usturoiul pisat.
- Umpli rata cu aceasta compozitie, o cosi cu ata de bucatarie, si o ungi bine cu unt.
- Asezi rata intr-o tava unsa cu unt, torni deasupra ei vinul amestecat cu putina apa, frunze de dafin si coci la foc potrivit aproximativ 90 de minute.
- Din cand in cand stropesti rata cu sosul din tava.
- Cu o jumatate de ora inainte ca rata sa fie scoasa din cuptor presari deasupra ei nuca ramasa si lasi sa se rumeneasca frumos.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu