Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Pentru blat:
  • 250 g biscuiti simpli
  • 80 g unt
  • 70 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )
Pentru crema:
  • 200 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 300 ml frisca
Ingrediente pentru topping:
  • 100 ml frisca
  • 70 g ciocolata rasa
  • 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare blat: 
  1. Sfarami biscuitii simpli, dupa care ii pui in intr-un bol mare.
  2. Ciocolaa o topesti pe baie de aburi, impreuna cu untul si, dupa 2-3 clocote, iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca compozitia.
  3. Apoi acest amestec il torni peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine.
  4. Iei o forma de tort, din aceea cu inel detasabil, pui blatul de biscuiti si nivelezi bine.
  5. Lasi la frigider cat timp pregatesti crema.
Mod preparare crema: 
  1. Ciocolata o topesti impreuna cu untul, omogenizezi bine si apoi racesti usor.
  2. Ouale, le bati cu mixerul, adaugi cele 2 tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul.
  3. Apoi amesteci frisca si mixezi putin, la viteza mica.
  4. Apoi adaugi si  crema de ciocolata si mixezi cateva minute.
  5. Scoti compozitia din frigider si torni crema deasupra blatului.
  6. Adaugi tortul  la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor.
  7. Il lasi sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.
  8. Deasupra pui toppingul, pregatit din frisca batuta bine cu zaharul pudra si presari ciocolata rasa.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes