Pentru blat:
- 250 g biscuiti simpli
- 80 g unt
- 70 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )
- 200 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )
- 200 g unt
- 4 oua
- 100 g zahar tos
- 100 g zahar brun
- 300 ml frisca
- 100 ml frisca
- 70 g ciocolata rasa
- 3 linguri zahar pudra
- Sfarami biscuitii simpli, dupa care ii pui in intr-un bol mare.
- Ciocolaa o topesti pe baie de aburi, impreuna cu untul si, dupa 2-3 clocote, iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca compozitia.
- Apoi acest amestec il torni peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine.
- Iei o forma de tort, din aceea cu inel detasabil, pui blatul de biscuiti si nivelezi bine.
- Lasi la frigider cat timp pregatesti crema.
- Ciocolata o topesti impreuna cu untul, omogenizezi bine si apoi racesti usor.
- Ouale, le bati cu mixerul, adaugi cele 2 tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul.
- Apoi amesteci frisca si mixezi putin, la viteza mica.
- Apoi adaugi si crema de ciocolata si mixezi cateva minute.
- Scoti compozitia din frigider si torni crema deasupra blatului.
- Adaugi tortul la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor.
- Il lasi sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.
- Deasupra pui toppingul, pregatit din frisca batuta bine cu zaharul pudra si presari ciocolata rasa.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu