Ingrediente
● 2-3 felii groase de 1 cm de dovleac placintar
● 1 gutuie potrivit de mare
● 1 cartof mare
● 1 ceapa rosie
● 5 felii de jambon
● ulei
● sare
● piper
● 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
● 1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, busuioc, piper)
Mod de preparare
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt.
Se incing 50 ml ulei si se prajeste jambonul(o parte taiat in patratele mici, o parte pus pe scobitori de bambus care dupa prajire, se vor indeparta) impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfurie. Se caleste in uleiul ramas, dovleacul, gutuia si cartoful ras, ceapa rosie, pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare; se adauga o 100 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate, sarea si legumele deshidratate, cca. 15-20 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se varsa totul in cana de blender. Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender pana obtinem o supa cremoasa la consistenta dorita. Se serveste decorata cu cubuletele de dovleac si jambonul prajit.
Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu