Tort de ciocolată la tigaie


Ingrediente pentru clatite

  •  4 linguri de făină
  •  4 linguri de amidon
  •  1 ou
  •  300 g de lapte
  •  250 ml de apă
  •  50 g de ciocolată
  •  3 linguri pudră de cacao
  •  sare
  •  zahăr după gust
  •  1 lingură de ulei

Ingrediente pentru crema
  •  500 ml de lapte
  •  50 g de zahăr vanilat
  •  40 g de amidon

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul pentru clătite: adunați toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Topiți ciocolata la baia de aburi și adăugați-o în aluat. Amestecați bine.


2. Prăjiți clătitele într-o tigaie cu suprafață neaderentă, pe ambele părți, timp de 2-3 minute.
3. Pregătiți crema: turnați într-o cratiță 400 ml de lapte și aduceți-l până la fierbere.
4. Amestecați într-un vas aparte zahărul cu amidonul, apoi adăugați 100 ml de lapte rece. Amestecați bine ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Turnați amestecul rece, cu un jet subțire, în laptele ce fierbe. Amestecați ușor și aduceți crema până la fierbere. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se îngroașă.
5. Ungeți fiecare clătită cu cremă și asamblați tortul pe un platou. Dați tortul la frigider pentru 1 oră. Decorați tortul după gust.

Pofta buna !




0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes