Briose cu glazura

Ingrediente: 

  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • sare
  • coaja si sucul de la 1 lamaie.
Ingrediente glazura: 
  • 300 g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 1 lamaie.
Mod preparare briose: 
  1. Ingepem prin a bate ouale cu zaharul pana acesta se topeste.
  2. Dupa adaugi uleiul, putin cate putin, apoi iaurtul, sucul si coaja de lamaie, sare, faina cernuta si praful de copt.
  3. Apoi imparti compozitia in doua parti.
  4. Intr-una dintre ele adaugi cacaua cernuta si amestecata foarte bine.
  5. Apoi ungi cu unt formele de briose si torni compozitia.
  6. Incalzesti cuptorul si dai formele cu briose la copt, la foc mediu.
  7. Cand acestea sunt gata, lasi formele timp de 10 minute sa se racoreasca, apoi scoti briosele din forma.
Mod preparare glazura: 
  1. Se pune intr-o cratita foarte curata zaharul pudra, amesteci cu o lingurita de lemn pe foc foarte mic, cu albusurile si cu 1 lingura de zeama de lamaie.
  2. Cand s-a omogenizat bine glazura, o torni calda peste briose si le ornezi cu ciocolata sau topping, dupa preferinte.
  3. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes