Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- 500 g mascarpone
- 2 pachetele zahar vanilat
- 1 pachet de frisca
- 200 ml lapte
- 50 g zahar
- 100 ml lichior de fructe
- 200 g zmeura
- 200 g piscoturi
- o lingurita ulei
Pentru decor iti trebuie:
- 200 ml frisca
- 50 g zmeura.
Mod Preparare:
- Galbenusurile se bat la bain-marie cu jumatate din cantitatea de zahar pudra.
- Apoi se lasa sa se raceasca si se adauga branza mascarpone, restul de zahar pudra si zaharul vanilat.
- Dupa aceea se amesteca usor, pana devine o compozitie cremoasa.
- Apoi preparam frisca dupa instructiunilede pe pachet si se incorporeaza usor in crema de mascarpone.
- Pregatim un sirop cu 50 ml apa si 50 g de zahar si se lasa la fiert 5 minute la foc mic.
- Dupa ce siropul s-a racit, se adauga lichiorul de fructe.
- Apoi se unge o tava de chec cu ulei si se presara cu zahar pudra.
- Se pune un strat de crema, se presara boabe de zmeura si apoi un strat de piscoturi insiropate cu siropul din lichior si zahar.
- Se pune un alt strat de crema deasupra, zmeura si un nou strat de piscoturi pana la terminarea ingredientelor.
- Prajitura se lasa sa se raceasca la frigider cel putin o ora.
- Inainte de a fi servita, se decoreaza cu frisca si boabe de zmeura.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu