Ingrediente folosite:
- 350 g faina alba
- 10 g drojdie
- 80 g zahar
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 30 g unt
- 1 plic zahar vanilat
- 40 g migdale macinate
- 40 g stafide
- 60 g rahat colorat
- 1 galbenus
- 1 lingura zahar pudra.
- Pui faina alba cernuta intr-un castron, si in mijlocul ei pui drojdia faramitata impreuna cu 1 lingurita de zahar si cu 5 linguri de lapte caldut, amesteci si lasi timp de 15 minute sa dospeasca.
- Apoi framanti o coca, adaugi restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat.
- Dupa care lasi din nou timp de 30 de minute la dospit.
- Apoi se ung formele de briose cu margarina si adaugi in coca stafidele, migdalele si rahatul colorat si taiat cubulete.
- Se pune coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpli 2/3.
- Se lasa timp de 15 minute sa dospeasca.
- Incalzesti cuptorul la 180 de grade.
- Apoi ungi briosele cu galbenus, le presari cu zahar pudra si le lasi la cuptor timp de 20-25 de minute.
- Dupa ce le scoti din cuptor, le mai presari cu putin zahar pudra sau cu ciocolata rasa.
- Sunt foarte bune cat sunt calde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu