Pentru aluat iti trebuie:
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 250 ml lapte
- 40 g drojdie
- un praf de sare
- 2 galbenusuri
- 100 g unt
- arome (coaja de lamaie, zahar vanilat etc.)
Pentru umplutura iti trebuie:
- 3 linguri rom
- 250 g gem de prune (sau orice alt fel de gem)
- esenta de vanilie
- un praf de scortisoara
- zahar pudra pentru pudrat.
Pregatesti asa:
- Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, doua linguri de faina si 3 de lapte si se lasa sa creasca.
- Intr-un castron, se pun faina, zaharul, praful de sare, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si se framanta adaugand cate putin din maiaua ce a crescut.
- Aluatul obtinut se lasa la dospit, intr-un loc cald.
- Intre timp, se amesteca gemul cu romul si se adauga, dupa gust, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
- Se intinde o foaie din aluatul ce a crescut si se taie in 16 patratele.
- In fiecare patratica se pune cate o lingurita de gem si se impatureste in forma dorita.
- Se asaza coltunasii in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, dupa care se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor.
- Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu