Ingrediente:
- 3 oua
- 150 g unt
- 4-5 linguri de lapte caldut
- un varf de lingurita praf de copt
- un praf de sare
- un plic zahar vanilat
- 1-2 picaturi esenta cafea
- 125 g zahar pudra
- 125 g faina alba
- 4 linguri cacao
- o lingurita cafea
- 12 forme de briose.
- Untul se lasa la temperatura camerei, astfel incat sa se amestece usor cu restul ingredientelor.
- Apoi separat, se da drumul la cuptor la 120 grade celsius.
- Dupa aceea se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un bol cu un praf de sare si se amesteca cu zaharul si untul.
- In crema de unt se adauga praful de copt stins in laptele caldut, vanilia si esenta de cafea.
- Apoi separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu crema de unt.
- La sfarsit, se adauga faina cernuta, cacaoa si cafeaua.
- Se amesteca usor cu un tel, ca sa nu faca cocoloase.
- Compozitia se toarna in formele speciale.
- Formele se pun pe o tava de copt si se coc la foc mediu.
- Dupa ce s-au rumenit, briosele se servesc cu lapte sau la cafea.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu