Ingrediente pentru aluat:
- 250 ml apa
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- 5 oua
- 1 varf cutit de sare
Ingrediente pentru crema:
- 300 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar macinat
- 2-3 linguri cafea macinata fin
Pentru glazura iti trebuie:
- 3 linguri apa calda
- 150 g zahar pudra
- 60 g topping de caramel
Mod Preparare:
- Se pregateste un vas pentru bain marie pe care il pui pe foc.
- Dupa aceea pui frica lichida impreuna cu zaharul si cafeaua si lasi pe foc pana in momentul in care amestecul incepe sa fiarba.
- In acel moment iei amestecul de pe foc, il lasi sa se racoreasca si il pui la frigider pentru cateva ore.
- Pentru aluat, pui apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare.
- Cand apa fierbe, adaugi toata faina odata, amesteci energic si iei de pe foc in momentul in care aluatul de dezlipeste de peretii vasului.
- Lasi aluatul sa se raceasca.
- Dupa aceea daugi ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul pana cand aluatul devine neted si lucios.
- Umpli cu acest aluat un pos si asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt benzi de circa 8-10 cm lungime.
- Dai tava la cuptor pentru circa 25 de minute.
- Scoti crema de cafea din frigider si o bati cu mixerul.
- Cand eclerele sunt gata, le tai pe lungime pe jumatate si umpli partea de jos cu crema de cafea.
- Amesteci apa cu zaharul si toppingul de caramel, amestecand pana cand devine lucioasa.
- Introduci partea de sus a eclerului in glazura si il asezi deasupra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu