Ingrediente:
- 5 linguri de zahar pentru caramelizat
- 1 litru de lapte
- 1 esenta de vanilie
- 5 linguri de zahar
- 8 oua
- sare.
- Intr-o cratita obisnuita se pun cele 5 linguri de zahar si se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, se amesteca cu o lingura metalica astfel incat sa nu se arda, deoarece capata un gust amar.
- Dupa ce zaharul s-a topit, se indeparteaza vasul de pe flacara aragazului, iar caramelul se intinde prin miscari de rotire, astfel incat peretii vasului sa fie acoperiti uniform.
- Se lasa sa se racoreasca, iar caramelul adera la peretii vasului.
- Separat, intr-un bol se sparg ouale si se bat cu un praf de sare, apoi se adauga cele 5 linguri de zahar si esenta de vanilie.
- Se adauga si laptele fiert, amestecand cotinuu, pana la omogenizarea completa.
- Compozitia se toarna in forma in care este zaharul caramelizat si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc moderat, pentru 45 de minute, pana cand capata consistenta unei creme.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu