skip to main |
skip to sidebar
Inimioare pufoase si aromate
Iti trebuie:
- 500 g faina
- 25 g drojdie de bere
- 150 ml lapte cald
- 3 linguri zahar
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 1 lingura esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
- 400 ml ulei pentru prajit
- 200 g zahar pudra aromat cu vanilie.
Pregatesti asa:
- Freci drojdia cu putin lapte si doua linguri de faina, prepari o maia pe care o lasi sa dospeasca la loc cald.
- Amesteci restul laptelui incalzit impreuna cu zaharul, ouale, sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
- Adaugi apoi maiaua si faina.
- Framanti, adaugand treptat uleiul caldut, pana se obtine un aluat uniform si elastic.
- Lasi la dospit circa 25 de minute, la loc cald.
- Intinzi aluatul in foaie, decupezi diferite forme de gogosi, le lasi sa mai creasca 10-15 minute si apoi le prajesti in baie de ulei.
- Le scoti pe prosoape absorbante pentru a inlatura excesul de grasime si le tavalesti prin zahar pudra aromat cu vanilie.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu