skip to main |
skip to sidebar
Mingiute cu ciocolata
Iti trebuie:
- 1 kg faina
- 2 oua
- 100 g unt
- 500 ml lapte
- 50 g drojdie de bere
- 150 g zahar
- 1 praf de sare
- ulei pentru prajit.
Pentru crema de ciocolata iti trebuie:
- 150 ml lapte
- 150 g zahar
- 1 ou
- 200 g unt
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri rom
- zahar vanilat.
Pregatesti asa:
- Freci drojdia cu o lingura de zahar, sare si putin lapte.
- Adaugi restul de zahar si jumatate din cantitatea de unt topit in laptele caldut, amesteci, adaugi ouale, maiaua si faina si faci un aluat mai tare.
- Adaugi restul de unt si lasi 30 de minute la dospit.
- Freci zaharul cu oul, adaugi laptele si asezi pe aburi, amestecand pana ajunge la punctul de fierbere.
- Iei vasul de pe foc si lasi la racit.
- Separat bati untul spuma, adaugi compozitia preparata si amesteci pana devine o crema.
- La sfarsit adaugi pudra de cacao si romul.
- Faci un rulou de aluat, tai bucati mici din care modelezi bilute si le turtesti cu capatul sucitorului.
- Umpli adancitura cu crema de ciocolata, acoperi bine cu aluat, refacand bilutele, si le prajesti in baie de ulei incins.
- Scoti gogosile cu spumiera pe un prosop absorbant pentru a inlatura excesul de grasime, le pudrezi cu zahar aromatizat cu vanilie si le servesti calde sau reci.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu