Mucenici moldovenesti

Ingrediente – Mucenici moldovenesti  de post (8-9 mucenici)

500 g faina
25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
70 ml ulei
100 g zahar
260 ml lapte de soia/lapte de vaca/apa
1 varf cutit sare
1 lingurita plina coaja de portocala rasa
cca 100 – 150 g nuca macinata
4-5 linguri miere


Mod de preparare – Mucenici moldovenesti de post

Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja de portocala.
Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem o biluta elastica.
Formam snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat din care formam ulterior mucenici in forma de 8. Lasam mucenicii moldovenesti de post la crescut 1 ora, intr-un loc caldut,  apoi ii ungem cu putin lapte de soia sau apa calduta.


Coacem mucenicii moldovenesti in cuptorul preincalzit la 180°C,  pentru 15-20 minute.


Incalzim mierea pe foc mic, cca 1 minut, pana devine putin mai fluida.
Pensulam mucenicii moldovenesti calzi cu mierea calda, ii pudram cu nuca din belsug si ii servim. Sunt divin de pufosi!
Mucenici moldovenesti- sectiune

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes