Ingrediente – Mucenici moldovenesti de post (8-9 mucenici)
500 g faina
25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
70 ml ulei
100 g zahar
260 ml lapte de soia/lapte de vaca/apa
1 varf cutit sare
1 lingurita plina coaja de portocala rasa
cca 100 – 150 g nuca macinata
4-5 linguri miere
Mod de preparare – Mucenici moldovenesti de post
Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja de portocala.
Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem o biluta elastica.
Formam snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat din care formam ulterior mucenici in forma de 8. Lasam mucenicii moldovenesti de post la crescut 1 ora, intr-un loc caldut, apoi ii ungem cu putin lapte de soia sau apa calduta.
Coacem mucenicii moldovenesti in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute.
Incalzim mierea pe foc mic, cca 1 minut, pana devine putin mai fluida.
Pensulam mucenicii moldovenesti calzi cu mierea calda, ii pudram cu nuca din belsug si ii servim. Sunt divin de pufosi!
Mucenici moldovenesti- sectiune
Pofta buna!
Mucenici moldovenesti
Alex Cristian
●
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cauta o reteta
Top Retete
-
Ingrediente: 400 g aluat foietaj 400 g piept de pui 350 g ciuperci 1/2 ardei gras 100 g cascaval 1 ou sare piper mac Mod prepa...
-
Pentru aluat: 1 ceasca lapte 100-150 g faina 1 ou 4 linguri ulei sare Pentru umplutura iti trebuie: 250 g rosii 80 g unt 100 g f...
-
Iti trebuie: 400 g paste 4 catei de usturoi 400 g broccoli 400 g creveti congelati 1 conopida mica 1 ardei iute 6 rosii cherry 70 g...
-
Iti trebuie: 1 rata ( 2 kg ) 2 cepe ficatul de rata pipota de la rata 6 catei de usturoi 3 linguri unt 250 g orez fiert 1 cana vin ...
-
Pentru blat: 250 g biscuiti simpli 80 g unt 70 g ciocolata neagra ( 70 % cacao ) Pentru crema: 200 g ciocolata neagra ( 70 % cacao...
Blog Archive
-
►
2019
(247)
- ► septembrie (24)
-
▼
2018
(314)
- ► septembrie (56)
0 Comments:
Trimiteți un comentariu