Paste cu vinete si dovlecei

Iti trebuie: 

  • 1 pachet de paste (fusili, scoici, melci)
  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei capia sau gogosari
  • 1/2 kg rosii
  • 200 g mozzarella sau cascaval
  • 1 lingura frunze de busuioc verde
  • 1 lingurita de frunze de cimbru verde
  • 150 ml ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin unt pentru uns vasul.
Pregatesti asa: 
  1. lei dovleceii, ii speli, ii cureti tip pijama (sa fie in dungi, una curatata, una necuratata) si ii tai rondele.
  2. Cureti ardeii sau gogosarii si ii tai julien.
  3. Cureti cateii de usturoi si ii zdrobesti pentru a-si lasa aroma.
  4. Pui toate legumele la calit in ulei de masline si amesteci din cand in cand.
  5. Speli si cureti vanata tot tip pijama, o tai in cuburi si o presari cu sare.
  6. Pui o greutate peste ele si le lasi sa iasa zeama amara.
  7. Speli apoi vinetele, le scurgi si le calesti separat in ulei de masline.
  8. Adaugi cuburile de vanata compozitiei de dovlecei, pui apoi rosiile curatate de pielita si de samburi si taiate cuburi.
  9. Speli busuiocul si cimbrul, le tai marunt si le adaugi in compozitie.
  10. Sarezi, piperezi si le fierbi la foc mic timp de 15 minute.
  11. Fierbi pastele conform instructiunilor de pe pachet, le scurgi si le pui intr-un vas de yena, uns cu unt.
  12. Torni deasupra compozitia de legume, acoperi cu felii de mozarella sau de cascaval si dai vasul la cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
  13. Servesti pastele calde, eventual presarate cu cateva fire de busuioc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes