skip to main |
skip to sidebar
Paste cu vinete si dovlecei
Iti trebuie:
- 1 pachet de paste (fusili, scoici, melci)
- 1 vanata mare
- 2 dovlecei
- 2 ardei capia sau gogosari
- 1/2 kg rosii
- 200 g mozzarella sau cascaval
- 1 lingura frunze de busuioc verde
- 1 lingurita de frunze de cimbru verde
- 150 ml ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
- putin unt pentru uns vasul.
Pregatesti asa:
- lei dovleceii, ii speli, ii cureti tip pijama (sa fie in dungi, una curatata, una necuratata) si ii tai rondele.
- Cureti ardeii sau gogosarii si ii tai julien.
- Cureti cateii de usturoi si ii zdrobesti pentru a-si lasa aroma.
- Pui toate legumele la calit in ulei de masline si amesteci din cand in cand.
- Speli si cureti vanata tot tip pijama, o tai in cuburi si o presari cu sare.
- Pui o greutate peste ele si le lasi sa iasa zeama amara.
- Speli apoi vinetele, le scurgi si le calesti separat in ulei de masline.
- Adaugi cuburile de vanata compozitiei de dovlecei, pui apoi rosiile curatate de pielita si de samburi si taiate cuburi.
- Speli busuiocul si cimbrul, le tai marunt si le adaugi in compozitie.
- Sarezi, piperezi si le fierbi la foc mic timp de 15 minute.
- Fierbi pastele conform instructiunilor de pe pachet, le scurgi si le pui intr-un vas de yena, uns cu unt.
- Torni deasupra compozitia de legume, acoperi cu felii de mozarella sau de cascaval si dai vasul la cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
- Servesti pastele calde, eventual presarate cu cateva fire de busuioc.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu