Ingrediente:
- 1/2 kg orez
- 100 - 200 g fructe proaspete
- 3 oua intregi
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura unt
- 1 zahar vanilat
- 1/2 I lapte
- putina sare
- 200 g zahar
- 1 lingura de faina
- 300 ml lapte
- 1/2 pachet unt.
- Se alege si se spala orezul si il pui la fiert in apa clocotita cu putina sare, apoi il strecori bine si il pui din nou la fiert timp de 5-10 minute, in lapte amestecat cu zaharul vanilat, cu untul si cu zaharul.
- Apoi iei de pe foc, lasi sa se raceasca putin, apoi adaugi ouale intregi, bine batute inainte.
- Continutul trebuie sa aiba o consistenta mai groasa, pentru a-i putea da forma dorita.
- Deasupra, pui crema.
- Pregatesti crema asa:
- Adaugi zahar tos intr-o cratita sa se caramelizeze (nu prea tare), apoi 1 lingura mare de faina, amesteci usor timp de 2-3 minute, pui laptele fiert si amesteci repede sa nu se prinda de cratita.
- Apoi dai cratita deoparte, sa se raceasca amestecul putin, apoi adaugi untul.
- Se acopera budinca cu aceasta crema si ornezi dupa preferinte cu fructe.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu