Desert cu orez si crema de zahar

Ingrediente:

  • 1/2 kg orez
  • 100 - 200 g fructe proaspete
  • 3 oua intregi
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 I lapte
  • putina sare
Ingrediente pentru crema:
  • 200 g zahar
  • 1 lingura de faina
  • 300 ml lapte
  • 1/2 pachet unt.
Mod preparare:
  1. Se alege si se spala orezul si il pui la fiert in apa clocotita cu putina sare, apoi il strecori bine si il pui din nou la fiert timp de 5-10 minute, in lapte  amestecat cu zaharul vanilat, cu untul si cu zaharul.
  2. Apoi iei de pe foc, lasi sa se raceasca putin, apoi adaugi ouale intregi, bine batute inainte.
  3. Continutul trebuie sa aiba o consistenta mai groasa, pentru a-i putea da forma dorita.
  4. Deasupra, pui crema.
  5. Pregatesti crema asa:
  6. Adaugi zahar tos intr-o cratita sa se caramelizeze (nu prea tare), apoi 1 lingura mare de faina, amesteci usor timp de 2-3 minute, pui laptele fiert si amesteci repede sa nu se prinda de cratita.
  7. Apoi dai cratita deoparte, sa se raceasca amestecul putin, apoi adaugi untul.
  8. Se acopera budinca cu aceasta crema si ornezi dupa preferinte cu fructe.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes