skip to main |
skip to sidebar
Galuste cu prune
Ingrediente:
- 40 de prune mai mcii
- 250 ml apa
- 100 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 250 g faina de patiserie
- 4 oua
- 200 g pesmet
- 2 linguri ulei
- 4-5 linguri zahar.
Mod Preparare:
- Pentru aluat, pui la fiert apa, untul sau margarina, sarea si o lingurita de zahar.
- Cand da in clocot, torni toata faina, amesteci foarte bine pana ce aluatul se desprinde de pe cratita.
- Apoi il dai la racit, amestecand din cand in cand ca sa nu prinda crusta.
- Intre timp, prepari pesmetul.
- Dupa aceea intr-o tigaie mai mare, prajesti pesmetul fara ulei pana devine putin auriu.
- Apoi stingi focul, adaugi uleiul, amesteci bine si adaugi zaharul.
- Cand aluatul s-a racit, incorporezi ouale rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Presari putina faina pe o planseta si framanti aluatul pana devine elastic, putin moale, dar care sa poata fi usor de lucrat.
- Se rup bucatele de aluat, pui prunele in mijloc si formezi galustele.
- Intr-o cratita, le pui la fiert in apa clocotita cu putina sare.
- Nu pui decat atatea galuste cat sa acopere partial fundul cratitei, pentru ca ele cresc destul de mult si se vor lipi unele de altele si crapa.
- Cand toate se ridica la suprafata, le scoti cu o spumiera si le tavalesti prin pesmet.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu