Galuste cu prune

Ingrediente:

  • 40 de prune mai mcii
  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 g faina de patiserie
  • 4 oua
  • 200 g pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar.
Mod Preparare:
  1. Pentru aluat, pui la fiert apa, untul sau margarina, sarea si o lingurita de zahar.
  2. Cand da in clocot, torni toata faina, amesteci foarte bine pana ce aluatul se desprinde de pe cratita.
  3. Apoi il dai la racit, amestecand din cand in cand ca sa nu prinda crusta.
  4. Intre timp, prepari pesmetul.
  5.  Dupa aceea intr-o tigaie mai mare, prajesti pesmetul fara ulei pana devine putin auriu.
  6. Apoi stingi focul, adaugi uleiul, amesteci bine si adaugi zaharul.
  7. Cand aluatul s-a racit, incorporezi ouale rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  8. Presari putina faina pe o planseta si framanti aluatul pana devine elastic, putin moale, dar care sa poata fi usor de lucrat.
  9. Se rup bucatele de aluat, pui prunele in mijloc si formezi galustele.
  10. Intr-o cratita, le pui la fiert in apa clocotita cu putina sare.
  11. Nu pui decat atatea galuste cat sa acopere partial fundul cratitei, pentru ca ele cresc destul de mult si se vor lipi unele de altele si crapa.
  12. Cand toate se ridica la suprafata, le scoti cu o spumiera si le tavalesti prin pesmet.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes