Gogosele cu crema de vanilie

Ingrediente pentru gogosi:

  • 250 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 4 oua.
Ingrediente pentru crema:
  • 2 oua
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • topping de ciocolata pentru decor.
Mod preparare:
  1. Se pune apa cu uleiul si sarea la fiert pe foc mic.
  2. Apoi cand clocoteste adaugi faina si amesteci energic pana cand se incorporeaza si se desprinde de pe peretii vasului.
  3. Dupa care lasi sa se mai raceasca, dupa care adaugi ouale rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  4. Apoi iei cu lingurita din compozitie si pui in tava mici gramajoare.
  5. Le pui in cuptor pentru 25 de minute.
  6. Atentie, in primele 10 minute, focul trebuie sa fie mai iute si nu trebuie deschisa usa cuptorului.
  7. Pregatesti crema, amesteci cele doua oua cu zaharul, zaharul vanilat si praful de budinca, dupa care adaugi laptele si esenta de vanilie.
  8. Asezi pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa.
  9. Tai gogoselele si le umpli cu crema fierbinte.
  10. La final, le decorezi cu topping de ciocolata.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes