Ingrediente pentru gogosi:
- 250 ml apa
- 120 ml ulei
- 300 g faina
- 1 varf cutit sare
- 4 oua.
Ingrediente pentru crema:
- 2 oua
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 6 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
- topping de ciocolata pentru decor.
Mod preparare:
- Se pune apa cu uleiul si sarea la fiert pe foc mic.
- Apoi cand clocoteste adaugi faina si amesteci energic pana cand se incorporeaza si se desprinde de pe peretii vasului.
- Dupa care lasi sa se mai raceasca, dupa care adaugi ouale rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Apoi iei cu lingurita din compozitie si pui in tava mici gramajoare.
- Le pui in cuptor pentru 25 de minute.
- Atentie, in primele 10 minute, focul trebuie sa fie mai iute si nu trebuie deschisa usa cuptorului.
- Pregatesti crema, amesteci cele doua oua cu zaharul, zaharul vanilat si praful de budinca, dupa care adaugi laptele si esenta de vanilie.
- Asezi pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa.
- Tai gogoselele si le umpli cu crema fierbinte.
- La final, le decorezi cu topping de ciocolata.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu