Ingrediente:
- 1 kg piersici
- 150 g unt
- 300 g zahar
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 4 linguri lapte
- 1 esenta de vanilie.
- Cureti piersicile de coaja si le tai in jumatati.
- Topesti 200 g zahar intr-o cratita, adaugi untul taiat bucatele si lasi pe foc pana cand obtii un sos caramel.
- In acest scop adaugi piersicile si amesteci pe foc 1 minut.
- Rastorni piersicile cu sosul caramel intr-o forma unsa cu unt.
- Intre timp, freci galbenusurile cu zaharul ramas, pana cand se topesc cristalele de zahar, apoi adaugi laptele si esenta de vanilie.
- Bati albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugi treptat peste galbenusuri.
- Pui faina in ploaie si amesteci cu grija aluatul.
- O torni peste piersicile din forma, misti forma pentru ca aluatul sa intre printre fructe si introduci forma la cuptor pentru 30-40 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu