Pentru aluat iti trebuie:
- 125 g unt
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri smantana
- 2 galbenusuri
- 250 g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 praf de sare.
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 2 albusuri de ou
- 2 oua intregi
- 8 linguri zahar
- 700 ml lapte
- 50 g margarina
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 400 g capsuni sau zmeura
- Freci untul cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si praful de sare.
- Incorporezi faina si intinzi aluatul in foaie.
- Il tai si il pui in formele unse, presezi bine si intepi foaia din loc in loc.
- Coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
- Bati ouale cu zaharul, adaugi albusurile, praful de budinca, esenta si o cana cu lapte.
- Pui restul de lapte pe foc si, cand fierbe, torni budinca, amestecand pana cand se ingroasa.
- Dai crema sa se raceasca si adaugi margarina, frecand bine.
- Umpli tartele cu crema si decorezi cu capsuni taiate.
- Puteti decore cu zmeura,capsuni, cirese sau orice alt fruct pe care il preferati.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu