Cosulete cu nuci

Pentru aluat iti trebuie:

  • 1 pachet unt
  • 400 g faina
  • 2 plciuri zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 ml smantana lichida
  • 350 g nuci
  • 300 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen pe care il lasi la frigider timp de 30 de minute.
  2. Daca aluatul nu este suficient de tare mai adaugati faina.
  3. Presari masa de lucru cu faina si intinzi aluatul cu sucitorul.
  4. Cu un disc cilindric, tai rondele de aluat, pe care le pui in forme de savarine sau madlene, acoperind si peretii formei cu aceasta compozitie.
  5. Coci fursecurile la foc mediu.
  6. Cand sunt gata, le scoti din forme si le lasi deoparte.
  7. Pregatesti umplutura asa:
  8. Pui pe foc 300 g zahar pana se inchide la culoare (il caramelizezi).
  9. Adaugi smantana lichida si o tii pe foc pana se formeaza un sos.
  10. In acest sos adaugi nucile coapte si le tii in sos pana se inmoaie usor.
  11. Apoi pui umplutura in formele de fursecuri si le tii la rece inainte de a le consuma.
  12. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes