Pentru aluat iti trebuie:
- 250 ml smantana lichida
- 350 g nuci
- 300 g zahar
- Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen pe care il lasi la frigider timp de 30 de minute.
- Daca aluatul nu este suficient de tare mai adaugati faina.
- Presari masa de lucru cu faina si intinzi aluatul cu sucitorul.
- Cu un disc cilindric, tai rondele de aluat, pe care le pui in forme de savarine sau madlene, acoperind si peretii formei cu aceasta compozitie.
- Coci fursecurile la foc mediu.
- Cand sunt gata, le scoti din forme si le lasi deoparte.
- Pregatesti umplutura asa:
- Pui pe foc 300 g zahar pana se inchide la culoare (il caramelizezi).
- Adaugi smantana lichida si o tii pe foc pana se formeaza un sos.
- In acest sos adaugi nucile coapte si le tii in sos pana se inmoaie usor.
- Apoi pui umplutura in formele de fursecuri si le tii la rece inainte de a le consuma.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu