Desertul copilariei

Iti trebuie:

  • 600 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri miere
  • 1 ou mare
  • 2 galbenuri
  • 200 g unt
  • praf de copt
  • scortisoara
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 cana zahar
  • 3 albusuri de ou
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zeama de lamaie
Pregatesti asa:
  1. Inainte cu 30 de minute de pregatirea retetei scoti untul si il lasi la temperatura camerei, pentru ca in reteta e nevoie de unt moale.
  2. Intr-un  vas inalt cerni faina impreuna cu praful de copt.
  3. Bati cu mixerul ouale, adaugi apoi zaharul si mierea.
  4. Cand sunt bine mixate pui untul topit, faina cu praful de copt si scortisoara.
  5. Framanti bine pana cand obtii un aluat omogen si consistent, dupa care il pui la rece circa 1 ora.
  6. Pe o planseta tapetata cu faina intinzi o foaie si tai diferite forme.
  7. Le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coci aproximativ 20 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca.
  8. Pentru glazura, bati bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
  9. Turta dulce o introduci in glazura si o lasi sa se usuce.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes