Iti trebuie:
- 600 g faina
- 4 linguri zahar
- 6 linguri miere
- 1 ou mare
- 2 galbenuri
- 200 g unt
- praf de copt
- scortisoara
- 1 cana zahar
- 3 albusuri de ou
- 3 plicuri zahar vanilat
- 6 linguri zeama de lamaie
- Inainte cu 30 de minute de pregatirea retetei scoti untul si il lasi la temperatura camerei, pentru ca in reteta e nevoie de unt moale.
- Intr-un vas inalt cerni faina impreuna cu praful de copt.
- Bati cu mixerul ouale, adaugi apoi zaharul si mierea.
- Cand sunt bine mixate pui untul topit, faina cu praful de copt si scortisoara.
- Framanti bine pana cand obtii un aluat omogen si consistent, dupa care il pui la rece circa 1 ora.
- Pe o planseta tapetata cu faina intinzi o foaie si tai diferite forme.
- Le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coci aproximativ 20 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca.
- Pentru glazura, bati bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
- Turta dulce o introduci in glazura si o lasi sa se usuce.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu