- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 85g fulgi de ovăz
- 450g carne tocată de pui
- 100g caise deshidratate, mărunţite
- 1 morcov mare, ras
- 1 ou, bătut
- chifle mici, chutney de roşii sau un sos
- de roşii pregătit în casă şi rondele
- de castravete, pentru servit
- Mod de preparare:
1. Se încinge o lingură de ulei în tigaie. Se căleşte ceapa uşor 5 minute până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, se lasă 1 minut, după care se adaugă şi fulgii de ovăz şi se prăjeşte încă două minute. Se scot într-un bol şi se lasă la răcit.
2. Se adaugă restul de ingrediente în amestecul răcorit şi se amestecă bine. Se asezonează după gust şi se modelează sub forma a 8 chifteluţe.
3. Se încinge cuptorul la 180°C/gaz 6. Într-o tigaie nonaderentă, se încinge restul de ulei şi se frig burgerii pe fiecare parte, până capătă culoare (3-4 minute). Se transferă pe o tavă pentru copt şi se dau la cuptor 10-15 minute. Se servesc în chifle, însoţiţi de sosul sau chutney-ul de roşii şi rondele de castravete. Înainte de a se servi se lasă la frigider pentru 20 de minute, apoi se îndepărtează marginile formei de prăjitură.
2. Se adaugă restul de ingrediente în amestecul răcorit şi se amestecă bine. Se asezonează după gust şi se modelează sub forma a 8 chifteluţe.
3. Se încinge cuptorul la 180°C/gaz 6. Într-o tigaie nonaderentă, se încinge restul de ulei şi se frig burgerii pe fiecare parte, până capătă culoare (3-4 minute). Se transferă pe o tavă pentru copt şi se dau la cuptor 10-15 minute. Se servesc în chifle, însoţiţi de sosul sau chutney-ul de roşii şi rondele de castravete. Înainte de a se servi se lasă la frigider pentru 20 de minute, apoi se îndepărtează marginile formei de prăjitură.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu