Ingrediente:
- 1,25kg carne macră de vită, tocată
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 140g pesmet (de preferat făcut în casă)
- 100g brânză cedar, dată prin răzătoare
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- 1 lingură de sos Worcestershire (se găseşte la Carrefour)
- 1 ou, bătut uşor cu furculiţa
- 1 linguriţă praf de chilli
- 10 linguriţe de ulei vegetal sau de măsline
- chifle pentru burgeri, frunze de salată, ceapă roşie tăiată felii, roşii, castraveţi muraţi şi sosuri pentru servit
Mod de preparare:
1. Se aşază într-un bol carnea, ceapa, pesmetul, brânza, pătrunjelul, sosul Worcestershire, oul, praful de chilli, ½ linguriţă de sare şi nişte piper. Se amestecă totul cu mâna, se formează 10 burgeri, care se pun la congelator. (CUM CONGELEZI BURGERII: 1. Depozitează la congelator burgerii într-o cutie, între două folii alimentare, sau într-o tavă, înfăşuraţi în folie de plastic – pentru a nu se lipi unul de altul. 2. Când ai nevoie, ia din congelator câţiburgeri vrei pentru întâlnirea cu prietenii şi acoperă-i la loc pe ceilalţi; prăjeşte-i într-o tigaie-grătar cu altă ocazie şi serveşte-i alături de cartofi copţi. 3. Pentru cele mai bune rezultate, decongelează burgerii peste noapte în frigider şi găteşte-i ca în reţetă, a doua zi. 4. Dacă uiţi, poţi pune pe grătar burgerii direct congelaţi.)
2. Se încinge bine grătarul, apoi se ţin burgerii câte 20 de minute pe fiecare parte sau până când se fac pe placul tău. Se pun burgerii în chifle împreună cu salată şi sosuri.
2. Se încinge bine grătarul, apoi se ţin burgerii câte 20 de minute pe fiecare parte sau până când se fac pe placul tău. Se pun burgerii în chifle împreună cu salată şi sosuri.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu