- un kiliogram de faina
- 8 oua
- 175 g zahar
- 50 g drojdie proaspata
- putina sare
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 4 linguri ulei
- coaja de lamaie, portocala
- 3-4 picaturi esenta vanilie
- 300 g rahat
- cacao,nuca si un ou pentru uns.
- Mod preparare:
- Amestecam drojdia intr-un bol in putin lapte cald. Apoi peste aceasta pasta se presara o lingura faina. Se pune la dospit cateva min.
- Separat, intr-un bol mai mare se cerne restul de faina.
Ouale se separae.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, sarea si laptele cald ramas.
Se bat spuma albusurile si se pun ingredientele.
Se amesteca usor, adaugati si mirodeniile si apoi se pune grasimea.
Se framanta bine bine si apoi se lasa la dospit acoerite cu un prosop.
Intre timp, tai rahatul.
Dupa ce s-a dospit, aluatul se imparte in doua, fiecare parte se intinde pe o planseta data cu unt.
Se pune nuca, cacaua si cubulete de rahat, se ruleaza ,se aseaza in formele unse cu unt.
Pe deasupra se ung cu ou batut si se dau la copt la foc potrivit, pana ce se rumenesc frumos. - Mod de servire
Cozonacul cu rahat pate fi servit cu o cana de ceai sau lapte.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu