Ingrediente:
- 1 borcan de compot de piersici 400 g
- 20 de piscoturi
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 8 g gelatina
- 250 ml lapte
- 400 g frisca
- 1 baton de vanilie
- 50 ml lichior portocale.
- Iei piersicile din compot siropul il pastrezi separat.
- Jumatate din piersici le pasezi cu mixerul.
- Pui la inmuiat gelatina in apa rece.
- Pui laptele la fiert impreuna cu bucatile de vanilie si dupa ce da in clocot, dai deoparte vasul si-l acoperi 10 minute, dupa care scoti bucatile de vanilie.
- Bati galbenusurile spuma impeuna cu zaharul, torni laptele cald si pui compozitia sa fiarba, amestecand continuu pana se leaga, dar sa nu o lasati sa clocoteasca.
- Dupa ce ai oprit focul, incorporezi gelatina si piureul de piersici, apoi lasati crema sa se raceasca de tot, dupa aceea o amesteci cu frisca.
- Intr-un bol amestecati 100 ml zeama de compot cu cei 50 ml lichior de portocale, inmuiati foarte putin piscoturile.
- Ungi vasul de sarlota cu putin unt, il tapetezi cu hartie cerata, dupa care asezati piscoturile insiropate si-l umpli cu crema.
- Apoi se tine sarlota la frigider timp de 12 ore.
- Im momentul servirii o rastorni si o ornezi cu jumatati de piersici.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu