Ingrediente folosite:
- Ingrediente pentru blat:
- 150 gr faina
- 50 gr zahar
- 100 gr margarina
- un galbenus
- Ingrediente pentru crema:
- 4 foi de gelatina alba
- 250 gr iaurt
- o lingura zahar
- un pachet zahar vanilat
- zeama de la o lamaie
- 200 gr frisca
- Ingrediente decor:
- 500 gr piersici la conserva(sau alte)
- un pachet gelatina speciala pentru decor.
- Mod de preparare:
- Prajitura cu iaurt si piersici o reteta delicioasa de vara.
- Cerneti faina.
Apoi adaugati peste ea zaharul, galbenusul si margarina cubulete.
Se framanta totul bine,bine, apoi din acel aluat formati o bila o inveliti in folie transparenta si lasati sa se odihneasca 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti forma cu grija dupa care o tapetati cu faina. Apoi intindeti aluatul in tava si intepatil in cateva locuri cu ajutorul unei furculite pentru a nu se umfla.
Timp de coacere cca 20 minute, (depinde de cuptor). Dupa ce blatul sa copt, lasatil in cuptorul inchis inca 5 minute. Dupa ce blatul sa racit rasturnatil pe planseta de lucru sau direct pe tava din care va fi servit.
Crema:
Inmuiati gelatina 5 minute in apa rece. Intre timp bateti cu ajutorul unui tel iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Apoi la foc mic dizolvati gelatina, amestecand bine. Puneti o lingura de iaurt si apoi adaugati compozitia de mai sus. Dupa care lasati-o sa stea la rece.
Amestecati (bateti) frisca si puneti-o peste crema usor intarita. Atentie sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte sa puneti frisca pentru a evita formarea de cocoloase. Intindeti crema pe tot blatul in mod egal, dupa care o lasati la rece timp de o ora.
Decorarea:
Scurgeti fructele de suc, pastrati sucul intr-un alt recipient. Taiatile sub forma de evantai. Asezatile peste crema. Dupa care amestecati gelatina cu 250 ml ddin sucul de fructe si puneti peste acestea. - Mod de servire
Prajitura cu iaurt si piersici se serveste dupa ce a fost tinuta la rece 30 minute. Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu