Prajitura cu iaurt si piersici

Ingrediente folosite:

  • Ingrediente pentru blat: 
  • 150 gr faina 
  • 50 gr zahar 
  • 100 gr margarina 
  • un galbenus 
  • Ingrediente pentru crema: 
  • 4 foi de gelatina alba
  • 250 gr iaurt
  • o lingura zahar
  • un pachet zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • 200 gr frisca 
  • Ingrediente decor:
  • 500 gr piersici la conserva(sau alte)
  • un pachet gelatina speciala pentru decor. 
  • Mod de preparare:
  • Prajitura cu iaurt si piersici o reteta delicioasa de vara.



  • Cerneti faina.
    Apoi adaugati peste ea zaharul, galbenusul si margarina cubulete.
    Se framanta totul bine,bine, apoi din acel aluat formati  o bila o inveliti in folie transparenta si lasati sa se odihneasca 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti forma cu grija dupa care o tapetati cu faina.  Apoi intindeti aluatul in tava si intepatil in cateva locuri cu ajutorul unei furculite pentru a nu se umfla.
    Timp de coacere cca 20 minute, (depinde de cuptor). Dupa ce blatul sa copt, lasatil in cuptorul inchis  inca 5 minute.  Dupa ce blatul sa racit rasturnatil  pe planseta de lucru sau direct pe tava din care va fi servit.

    Crema: 
    Inmuiati gelatina 5 minute in apa rece. Intre timp bateti cu ajutorul unui tel iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Apoi la foc mic dizolvati gelatina, amestecand bine. Puneti o lingura de iaurt si apoi adaugati compozitia de mai sus. Dupa care lasati-o sa stea la rece.
    Amestecati (bateti) frisca si puneti-o peste crema usor intarita. Atentie sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte sa puneti frisca pentru a evita formarea de cocoloase. Intindeti crema pe tot blatul in mod egal, dupa care o lasati la rece timp de o ora.

    Decorarea:
    Scurgeti fructele de suc, pastrati sucul intr-un alt recipient. Taiatile sub forma de evantai. Asezatile peste crema. Dupa care amestecati gelatina cu 250 ml ddin sucul de fructe si puneti peste acestea.

  • Mod de servire

    Prajitura cu iaurt si piersici se serveste dupa ce a fost tinuta la rece 30 minute. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes