- 1/2 kg de cirese
- 250 g ciocolata de menaj
- 10-15 cuburi de gheata.
- Pui ciocolata sa se topeasca la bain-marie.
- Speli ciresele, dar nu le scoti nici coditele, nici samburii.
- Pregatesti un vas cu apa rece in care pui si cuburile de gheata.
- Treci ciresele prin ciocolata fierbinte si imediat le scufunzi in apa rece.
- Le scoti pe o planseta si le lasi sa se zvante putin.
- Apoi le asezi frumos pe un platou.
- Pentru culoare poti pune in mijlocul platoului si pe margine cateva cirese natur!
Bucatarul te invata:
- Daca nu gasesti ciocolata de menaj, nu folosi ciocolata obisnuita, ambalata pentru ca aceasta nu se va topi suficient.
- Nu incerca sa subtiezi ciocolata cu unt sau ulei, caci ulterior, la contactul cu apa rece, evident, grasimea " se alege " de apa.
- Poti folosi si ciocolata de menaj de culoare alba si cu atat efectul vizual e mai simpatic, iar gustul la fel de bun.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu