Cirese invelite in ciocolata

Iti trebuie:

  • 1/2 kg de cirese
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 10-15 cuburi de gheata.
Pregatesti asa:
  1. Pui ciocolata sa se topeasca la bain-marie.
  2. Speli ciresele, dar nu le scoti nici coditele, nici samburii.
  3. Pregatesti un vas cu apa rece in care pui si cuburile de gheata.
  4. Treci ciresele prin ciocolata fierbinte si imediat le scufunzi in apa rece.
  5. Le scoti pe o planseta si le lasi sa se zvante putin.
  6. Apoi le asezi frumos pe un platou.
  7. Pentru culoare poti pune in mijlocul platoului si pe margine cateva cirese natur!
Pregatire: 40 minute
Bucatarul te invata:
  1. Daca nu gasesti ciocolata de menaj, nu folosi ciocolata obisnuita, ambalata pentru ca aceasta nu se va topi suficient.
  2. Nu incerca sa subtiezi ciocolata cu unt sau ulei, caci ulterior, la contactul cu apa rece, evident, grasimea " se alege " de apa.
  3. Poti folosi si ciocolata de menaj de culoare alba si cu atat efectul vizual e mai simpatic, iar gustul la fel de bun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes