- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cutie branza mascarpone
- 0.5 l frisca
- 2 pungi de piscoturi ( pungi mari adica...intr-o punga mare sunt 4 pungi mai mici )
- 1 esenta de rom
- cafea
- 3 pliculete de nes.
Pregatesti asa:
- Prima oara separi galbenusurile de albusuri si pui galbenusurile intr-un vas ( albusurile nu iti trebuiesc )
- Pe urma, bati galbenusurile pana se fac o spuma.
- Pui zaharul, putin cate putin si il bati bine cu galbenusurile.
- Dupa aceea , peste galbenusurile astea care le-ai batut cu zaharul adaugi branza mascarpone.
- Tot acest aluat il bagi in frigider acum.
- Pe urma bati foarte bine frisca.
- Dupa ce ai batut frisca, o amesteci cu crema pe care ai facut-o mai devreme.
- Intre timp, faci o cafea destul de mare, sa iti ajunga sa inmoi toate piscoturile.
- Pui cam vreo 6 linguri de cafea la aprox 3-4 cani de apa; in cafea pui si esenta de rom.
- Lasi cafeaua sa se raceasca, iar dupa ce s-a racit, inmoi in cafea piscoturile si le asezi in tava.
- Dupa aceea asezi crema peste primul rand de piscoturi, pui si al doilea rand de piscoturi si iar crema deasupra.
- Tine minte ca asta e pentru 2 tavi de tiramisu!!
- Daca vrei si iti place, in toata aceasta crema poti sa pui nuca, iese mai bun!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu