Iti trebuie:
- 1 baton de vanilie
- 450 g frisca dulce lichida
- 200 ml lapte degresat
- 4 galbenusuri
- 50 g zahar alb
- 1 plic budinca de vanilie
- 70 g ciocolata amaruie (min. 75% cacao)
- 1 lingura lichior de portocale
- 2 linguri rom
- Tai batonul de vanilie si scoti miezul carnos cu ajutorul unui cutit.
- Pui la fiert 200 g frisca lichida, 100 ml lapte, miezul si batonul de vanilie.
- Intre timp, amesteci galbenusurile cu zahar, cu praful de budinca si cu restul de lapte rece.
- Adaugi aceasta compozitie in crema aflata in fierbere si lasi sa prinda consistenta.
- Scoti batonul de vanilie.
- Maruntesti ciocolata amaruie si o topesti cu 4-5 linguri din masa de crema fierbinte, peste care stropesti lichiorul de portocale.
- Romul va fi turnat peste budinca fierbinte de vanilie.
- Pana se racesc cele doua sarlote, bati restul de frisca lichida.
- Un sfert din aceasta spuma il omogenizezi cu budinca de vanilie si rom, iar restul cu crema de ciocolata si portocale.
- Portionezi desertul in pahare sau cupe de sticle si lasi la rece pentru cel putin 2-3 ore.
- Servesti desertul cu fursecuri, ciocolata rasa, alune pralinate sau fructe confiate.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu