Desert cu rom ciocolata si vanilie

Iti trebuie:

  • 1 baton de vanilie
  • 450 g frisca dulce lichida
  • 200 ml lapte degresat
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar alb
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 70 g ciocolata amaruie (min. 75% cacao)
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 2 linguri rom
Pregatesti asa: 
  1. Tai batonul de vanilie si scoti miezul carnos cu ajutorul unui cutit.
  2. Pui la fiert 200 g frisca lichida, 100 ml lapte, miezul si batonul de vanilie.
  3. Intre timp, amesteci galbenusurile cu zahar, cu praful de budinca si cu restul de lapte rece.
  4. Adaugi aceasta compozitie in crema aflata in fierbere si lasi sa prinda consistenta.
  5. Scoti batonul de vanilie.
  6. Maruntesti ciocolata amaruie si o topesti cu 4-5 linguri din masa de crema fierbinte, peste care stropesti lichiorul de portocale.
  7. Romul va fi turnat peste budinca fierbinte de vanilie.
  8. Pana se racesc cele doua sarlote, bati restul de frisca lichida.
  9. Un sfert din aceasta spuma il omogenizezi cu budinca de vanilie si rom, iar restul cu crema de ciocolata si portocale.
  10. Portionezi desertul in pahare sau cupe de sticle si lasi la rece pentru cel putin 2-3 ore.
  11. Servesti desertul cu fursecuri, ciocolata rasa, alune pralinate sau fructe confiate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes