Iti trebuie:
- 2 cani de apa
- 1/2 cana unt
- 1 cana de faina
- 3 oua
- putina sare
- miere
- scortisoara praf
- ulei pentru prajit.
- Intr-un vas se pun apa, untul si sarea si se pun la fiert.
- Cand incepe compozitia sa fiarba se adauga incet faina si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa.
- Dupa ce e gata se da deoparte sa se raceasca putin.
- Apoi se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare ou foarte bine.
- Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cu lingura se ia din aluat si se pun gogosele la prajit.
- Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca frumos, dar cu grija sa nu se arda.
- Cand sunt gata se scot pe un platou si pe deasupra lor se toarna miere in fir subtire, apoi se dau cu un praf de scortisoara.
- Sunt bune si calde si reci.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu