Gogosi grecesti

Iti trebuie:

  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana unt
  • 1 cana de faina
  • 3 oua
  • putina sare
  • miere
  • scortisoara praf
  • ulei pentru prajit.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas se pun apa, untul si sarea si se pun la fiert.
  2. Cand incepe compozitia sa fiarba se adauga incet faina si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa.
  3. Dupa ce e gata se da deoparte sa se raceasca putin.
  4. Apoi se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare ou foarte bine.
  5. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cu lingura se ia din aluat si se pun gogosele la prajit.
  6. Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca frumos, dar cu grija sa nu se arda.
  7. Cand sunt gata se scot pe un platou si pe deasupra lor se toarna miere in fir subtire, apoi se dau cu un praf de scortisoara.
  8. Sunt bune si calde si reci.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes