Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 1 plic drojdie uscata
- 4 linguri miere
- 25 g unt sau margarina
- 1 ou pentru uns
- 4 mere
- 2 linguri zahar
- 1 praf de scortisoara
- Se dizolva pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald.
- Apoi mierea si untul le dizolvi in restul de lapte cald.
- Se adauga faina si framanti pana obtii un aluat moale si nelipicios.
- Se lasa aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
- Apoi se imparte aluatul in doua si intinzi cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase.
- Apoi imparti foaia si o tai cu cutitul mai intai in patru, apoi in sase si, la final, in opt.
- Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat.
- Se rad patru mere, adaugi doua linguri de zahar si un praf de scortisoara, apoi le calesti pe foc aproximativ 5 minute.
- Se ruleaza cornurile, le pui in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasi sa creasca cam 1/2 ora.
- Dupa ce au crescut cornurile, bati 1 ou cu 2 linguri de lapte si ungi cornurile deasupra cu acest amestec.
- Si le dai apoi in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
- Cand sunt gata le scoti, le ungi cu putina miere.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu