Desert cu nuca si fulgi

Ingrediente:

  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 g margarina
  • 250 g fulgi de orez, ovaz, grau sau porumb
  • 100 g miez de nuca
Mod preparare:
  1. Intr-un vas/cratita, amesteci pudra de cacao cu zaharul si apa.
  2. Dupa aia pui craticioara pe foc mic si amesteci pana cand zaharul se dizolva.
  3. Apoi in siropul obtinut, incorporezi margarina si mierea.
  4. Dupa ce margarina s-a dizolvat, adaugi fulgii de cereale, amestecand energic pentru ca fulgii sa nu se inmoaie prea tare.
  5. Apoi stingi focul si intinzi compozitia rezultata in strat uniform, intr-o tava tapetata cu folie de plastic.
  6. Se marunteste miezul de nuca si il presari pe toata suprafata desertului.
  7. Se introduce tava in frigider pentru cel putin 30 de minute, pana cand se intareste.
  8. Se taie in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit si usor incalzit.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes