skip to main |
skip to sidebar
Desert cu nuca si fulgi
Ingrediente:
- 1 pahar zahar
- 1/2 pahar apa
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
- 100 g margarina
- 250 g fulgi de orez, ovaz, grau sau porumb
- 100 g miez de nuca
Mod preparare:
- Intr-un vas/cratita, amesteci pudra de cacao cu zaharul si apa.
- Dupa aia pui craticioara pe foc mic si amesteci pana cand zaharul se dizolva.
- Apoi in siropul obtinut, incorporezi margarina si mierea.
- Dupa ce margarina s-a dizolvat, adaugi fulgii de cereale, amestecand energic pentru ca fulgii sa nu se inmoaie prea tare.
- Apoi stingi focul si intinzi compozitia rezultata in strat uniform, intr-o tava tapetata cu folie de plastic.
- Se marunteste miezul de nuca si il presari pe toata suprafata desertului.
- Se introduce tava in frigider pentru cel putin 30 de minute, pana cand se intareste.
- Se taie in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit si usor incalzit.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu