Gogosi umplute cu ciocolata

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie
  • sare
Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • 100 g ciocolata neagra
  • ulei pentru prajit.
Mod preparare:
  1. Se amesteca ouale, zaharul , un praf de sare, doua linguri de faina si drojdia dizolvata in trei linguri de lapte caldut.
  2. Apoi cerni restul de faina, faci in mijloc o adancitura si adaugi maiaua preparata, apoi o lasi sa dospeasca, la loc cald, 20 de minute.
  3. Dupa aceea, adaugi coaja rasa de lamaie si framanti maiaua cu faina, din centru catre margine, adaugand treptat lapte si incorporand faina incet.
  4. Iti ungi mainile cu ulei si framanti energic pana se formeaza un aluat omogen si elastic.
  5. Se lasa aluatul la crescut circa 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.
  6. Laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe lungime.
  7. Apoi scoti batonul si adaugi galbenusurile frecate cu zaharul si amestecate apoi cu amidonul.
  8. Se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
  9. Se imparte crema in doua si in jumatate din ea adaugi ciocolata topita separat in bain marie si amesteci bine pana cand se asimileaza complet.
  10. Se intind doua foi de aluat subtiri, asezi pe una dintre ele cate o lingura cu crema de vanilie si de ciocolata, la distanta una de alta, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie.
  11. Apoi cu ajutorul unui pahar , decupezi gogosile umplute si le prajesti in ulei bine incins, la foc mic.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes