Ingrediente pentru aluat:
- 500 g faina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 15 g drojdie
- 3 linguri de zahar
- 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie
- sare
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml lapte dulce
- 1 baton de vanilie
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 50 g amidon alimentar
- 100 g ciocolata neagra
- ulei pentru prajit.
Mod preparare:
- Se amesteca ouale, zaharul , un praf de sare, doua linguri de faina si drojdia dizolvata in trei linguri de lapte caldut.
- Apoi cerni restul de faina, faci in mijloc o adancitura si adaugi maiaua preparata, apoi o lasi sa dospeasca, la loc cald, 20 de minute.
- Dupa aceea, adaugi coaja rasa de lamaie si framanti maiaua cu faina, din centru catre margine, adaugand treptat lapte si incorporand faina incet.
- Iti ungi mainile cu ulei si framanti energic pana se formeaza un aluat omogen si elastic.
- Se lasa aluatul la crescut circa 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.
- Laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe lungime.
- Apoi scoti batonul si adaugi galbenusurile frecate cu zaharul si amestecate apoi cu amidonul.
- Se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
- Se imparte crema in doua si in jumatate din ea adaugi ciocolata topita separat in bain marie si amesteci bine pana cand se asimileaza complet.
- Se intind doua foi de aluat subtiri, asezi pe una dintre ele cate o lingura cu crema de vanilie si de ciocolata, la distanta una de alta, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie.
- Apoi cu ajutorul unui pahar , decupezi gogosile umplute si le prajesti in ulei bine incins, la foc mic.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu