Ingrediente:
- 4 mere potrivit de mari
- 20 - 30 g unt
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite dulceata de visine
- 3-4 linguri nuca tocata
- Incingi cuptorul.
- Speli bine merele, le cureti de coaja, doar 1-2 cm in jurul coditei.
- Apoi le cureti cu varful unui cutit si de seminte, avand grija sa nu se strapunga la baza.
- Dupa care amesteci dulceata cu nuca tocata.
- In fiecare mar, pui cate un varf de cutit de unt, apoi presari cateva cristale de zahar si le umpli cu cate o lingurita de dulceata amestecata cu nuca.
- Apoi asezi merele astfel umplute intr-un vas cu unt, ales dupa dimensiunea merelor.
- Le coci in cuptorul incins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de min.
- Atentie,merele sunt bine coapte, daca le poti strapunge usor cu o scobitoare.
- Cand se servesc merele, le poti taia in doua.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu