Desert cu mere si dulceata

Ingrediente:

  • 4 mere potrivit de mari
  • 20 - 30 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite dulceata de visine
  • 3-4 linguri  nuca tocata
Mod Preparare: 
  1. Incingi cuptorul.
  2. Speli bine merele, le cureti de coaja, doar 1-2 cm in jurul coditei.
  3. Apoi le cureti cu varful unui cutit si de seminte, avand grija sa nu se strapunga la baza.
  4. Dupa care amesteci dulceata cu nuca tocata.
  5. In fiecare mar, pui cate un varf de cutit de unt, apoi presari cateva cristale de zahar si le umpli cu cate o lingurita de dulceata amestecata cu  nuca.
  6. Apoi asezi merele astfel umplute intr-un vas cu unt, ales dupa dimensiunea merelor.
  7. Le coci in cuptorul incins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de min.
  8. Atentie,merele sunt bine coapte, daca le poti strapunge usor cu o scobitoare.
  9. Cand  se servesc merele, le poti taia in doua.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes