Briose cu cacao

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
Ingrediente pentru decor:
  • 120 g migdale crude
  • 125 g zahar pudra
  • 3 picaturi esenta de migdale
  • 1 albus
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Mod preparare:
  1. Se amesteca faina cu zaharul,  cacaoa, praful de copt si sarea.
  2. Intr-un alt vas, amesteci laptele caldut cu untul topit, coaja de portocala, esenta de vanilie, oul si mixezi bine.
  3. Apoi torni amestecul de faina si amesteci usor, ca sa se omogenizeze.
  4. Apoi compozitia se toarna in formele de briose unse.
  5. Atentie nu le umpli, lasi cam un deget pana la gura formei
  6. Se coc in cuptorul incins circa 30 de minute.
  7. Se oparesc migdalele 10 minute, le treci prin apa rece, le cureti si le lasi in cuptorul incins 20 de minute.
  8. Dupa ce acestea s-au racit, le macini fin, adaugi peste  ele zaharul, esenta de migdale, albusurile si zeama de lamaie.
  9. Apoi freci pana obtii o pasta de consistenta plastelinei.
  10. Se decoreaza briosele cu pasta alba.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes