Ingrediente:
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita sare
- 200 ml lapte
- 1 lingura cacao
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 120 g migdale crude
- 125 g zahar pudra
- 3 picaturi esenta de migdale
- 1 albus
- 1 lingurita zeama de lamaie
- Se amesteca faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea.
- Intr-un alt vas, amesteci laptele caldut cu untul topit, coaja de portocala, esenta de vanilie, oul si mixezi bine.
- Apoi torni amestecul de faina si amesteci usor, ca sa se omogenizeze.
- Apoi compozitia se toarna in formele de briose unse.
- Atentie nu le umpli, lasi cam un deget pana la gura formei
- Se coc in cuptorul incins circa 30 de minute.
- Se oparesc migdalele 10 minute, le treci prin apa rece, le cureti si le lasi in cuptorul incins 20 de minute.
- Dupa ce acestea s-au racit, le macini fin, adaugi peste ele zaharul, esenta de migdale, albusurile si zeama de lamaie.
- Apoi freci pana obtii o pasta de consistenta plastelinei.
- Se decoreaza briosele cu pasta alba.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu