- 800 gr carne porc
- 1 rosie
- 1 ceapa mica
- 3 catei usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingura miere de albine
- 3 linguri vin rosu
- 25 gr unt
- 3-4 linguri ulei masline
- pentru garnitura :
- 300 – 400 gr cartofi noi
- ulei de palmier pt prajit
- sare dupa gust
Preparare:
Friptura de porc cu ghimbir este o mancare cu carne delicioasa cu aroma speciala, ce se serveste alaturi de o garnitura de cartofi noi. Intai incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).
Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade totul si se formeaza un sos savuros.
Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor.
Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-le doar citeva clocote, vreo 7 minute.
Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier – cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult – si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.
Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade totul si se formeaza un sos savuros.
Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor.
Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-le doar citeva clocote, vreo 7 minute.
Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier – cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult – si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu