- 9 cotlete de porc
- 2 cani de faina alba
- 1 cana de ulei vegetal
- o ceapa mare, tocata
- 3-4 catei de usturoi, maruntiti
- un sfert de cana de apa
Preparare:
Spala bucatile de carne, usuca-le pe un servet de hartie si asezoneaza-le cu sare si piper, dupa gust. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul. Presara cu faina bucatile de carne si pune-le in uleiul incins. Gateste pentru cel putin 1 minut pe fiecare parte pana capata o culoare maronie. Scoate bucatile de friptura din tigaie si pune-le din nou pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Pune bucatile inapoi in tigaie si adauga ceapa taiata si catei de usturoi, impreuna cu sfertul de cana de apa. Pune un capac pe tigaie pentru a inabusii friptura de porc timp de aproximativ 20 de minute,
Pentru garnitura de legume verzi:
- 2 verze furajere
- 3 ciolane afumate
- 2 linguri de ulei vegetal
- sare si piper dupa gust
Taie coditele, spala si toaca foile de varza. Apoi fierbe ciolanele afumate in apa timp de 5-10 minute. Scurge bucatile de ciolan. Intr-un vas mare, incalzeste uleiul. Prajeste ciolanele, apoi adauga legumele verzi si fierbe la foc mic, cu capacul pus. Lasa legumele sa fiarba timp de o ora la foc mic. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pentru sos:
In tigaia in care ai prajit initial cotletele de porc, in sosul ramas, adauga 150 g de branza de capra, jumatate de cana de sos pesto si o cana de smantana si lasa sa scada.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu