Ingrediente:
150 gr unt
50 gr zahar
1 ou
50 gr alune padure
25 gr migdale
210 gr faina alba
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1/2 borcanel dulceata (eu am pus dulceata de fructe de padure)
zahar pudra vanilat pentru decorat
Bucati: 20 fursecuri duble
Mod Preparare:
- Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga oul si se omogenizeaza.
- Se incorporeaza alunele si migdalele macinate
- Se adauga faina amestecata inainte cu scortisoara si praful de copt.
- Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 1 ora.
- Se scoate aluatul si se lasa 5 minute sa se incalzeasca un pic, ca sa fie usor de intins.
- Se presara putina faina pe blatul de lucru (pe care eu am pus hartie de copt) si se intinde aluatul foaie subtire.
* pentru a fi mai usor de intins, impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi - Se decupeaza aluatul in forma de floricele (sau alte forme). La jumatate din floricele decupati centrul cu o forma mai mica. Aluatul care se ia de pe margini se reintinde si se decupeaza... pana folositi tot aluatul.
- Se aseaza fursecurile intregi in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Se coc la 180C pentru 10-12 minute.
- Se aseaza apoi restul fursecurilor decupate in tava si se coc la fel. Cat sunt fierbinti pudrati fursecurile decupate cu zahar pudra vanilat.
- Lasati toate fursecurile sa se raceasca.
- Ungeti cu cate o lingurita de dulceata toate fursecurile intregi. Asezati deasupra cate un fursec decupat, avand grija sa nu atingeti partea pudrata cu zahar. Apasati usor sa se lipeasca cele doua bucati.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu