- 800 gr carne porc
- 400 ml suc de rosii
- 100 ml apa
- 2 ½ linguri pasta de tomate
- 1 ½ lingura cimbru
- ½ capatana de usturoi
- 5 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare:
Carnea de porc spalata si stearsa se taie in bucati cat palma de mari si groase de 1 sau 2 degete. Apoi fiecare bucata se cresteaza pe margini din loc in loc pentru a evita curbarea lor.
Carnea astfel fasonata se aseaza intr-o tava intr-un singur strat.
Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu ½ lingurita de sare si uleiul, care se adauga treptat, lingura cu lingura. Dupa fiecare lingura de ulei adaugata se amesteca foarte bine pana la incorporare. La final trebuie sa arate ca o maioneza.
Sucul de rosii se amesteca cu usturoiul, pasta de tomate, apa, cimbrul si piperul.Se toarna in tava peste carne, se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 1h, la foc mediu. Daca doriti ca sosul sa fie mai scazut atunci dupa 1h scoateti folia de aluminiu si mai lasati-o 10-15min in cuptor.
Sucul de rosii se amesteca cu usturoiul, pasta de tomate, apa, cimbrul si piperul.Se toarna in tava peste carne, se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 1h, la foc mediu. Daca doriti ca sosul sa fie mai scazut atunci dupa 1h scoateti folia de aluminiu si mai lasati-o 10-15min in cuptor.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu