Salata de boeuf

Ingrediente:

300 gr carne fiarta de pui sau vita
4 castraveciori murati (cca 150 gr)
2 morcovi (cca 200 gr)
4 cartofi normali
4 linguri mazare din conserva
maioneza din 2 galbenusuri
sare, piper

Mod Preparare:

  1. Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din carnea de pui fiarta (pieptul) pentru supa de pui. Morcovii care ii pun in salata sunt tot cei din supa, doar ca ii adaug mai la sfasit la fiert, ca sa nu fie prea moi.
  2. Cat se face supa, fierb cartofii in coaja. Apoi ii curat de coaja.
  3. Apoi prepar maioneza, portie dubla dupa reteta de aici.
  4. Apoi tai toate ingredientele cubulete mici si pe cat posibil cat mai egale intre ele, asa va arata mai bine salata. Cubuletele de castraveciori ii strang intr-un tifon pentru a se scurge din apa. Mazarea se scurge bine de apa.
  5. Pe masura ce le toc, pun toate ingredientele intr-un bol si condimentez cu sare si vreo 3-4 prize de piper. Amestec totul usor si gust sa vad daca castraveciorii sunt suficienti, apoi adaug cam 5 linguri bune de maioneza, doar cat sa se lege un pic ingredientele.
  6. Pun salata intr-un bol frumos, apoi o glazurez cu maioneza care mi-a ramas.
  7. O decorez cu felii de castravete, frunze de patrunjel si ardei murati. O las la frigider pentru o zi. Este mult mai buna dupa ce sta la frigider decat imediat ce e gata, fiindca aromele ingredientelor se amesteca.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes