skip to main |
skip to sidebar
Choux a la creme
Iti trebuie:
- 4 oua
- 1 cana faina
- 100 ml ulei
- 1 cana cu apa
- sare
Pregatesti asa:
- Fierbeti apa, uleiul si sarea si cand amestecul clocoteste adaugati toata faina.
- Luati vasul de pe foc si amestecati energic ingredientele pentru a nu se forma cocoloase.
- Cand amestecul este omogen, adaugati pe rand ouale ( albus si galbenus ), pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Luati cu lingurita din compozitie, formati mici sfere cam de aceeasi dimensiune pe care le puneti la copt in tava unsa si tapetata.
- Lasati o distanta intre ele pentru ca ele vor creste mult in timpul coacerii.
- Coaceti la foc potrivit.
- Luati-le din tava apoi, lasati-le la racit, taiati-le un capacel pentru a le putea umple cu spritul pe la baza sau taiati-le in doua, pe orizontala fara a desprinde jumatatile una de alta.
- Se pot umple cu crema de vanilie, ciocolata sau frisca.
- Se pot orna cu glazura de ciocolata, zahar ars sau dupa cum poftiti dumneavoastra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu