skip to main |
skip to sidebar
Nuga glace
Iti trebuie:
- 500 g zahar
- 100 ml apa
- 200 g migdale nesarate
- 3 oua
- 500 g frisca
- 1 compot fructe (ananas, mango, papaya)
- 100 g nuca de cocos
Pregatesti asa:
- Pui la topit intr-o cratita 250 g de zahar cu 100 ml apa pentru a forma un caramel, adaugi apoi migdalele prajite, amesteci cateva secunde si rastorni amestecul de praline pe o foaie de copt, o lasi la rece timp de 1/2 ora si apoi rupi amestecul in bucati.
- Mai formezi un caramel din restul de zahar, iar cand e gata, il pui in vasul pentru mixer, adaugi 3 galbenusuri si amesteci la viteza medie timp de 5 minute.
- Torni peste caramel frisca batuta.
- Separat, bati 3 albusuri cu putin zahar.
- Pui albusurile peste crema de frisca, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos si pralinele bucatele, amestecand de jos in sus.
- Dai totul la rece timp de 5-6 ore.
- Poti amesteca fructele si migdalele in compozitie sau le folosesti doar la decor.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu