Iti trebuie:
- 500 g faina
- 100 g miere
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 200 g zahar tos
- 200 g zahar pudra
- 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 3 cuisoare pisate
- 1 lingurita amoniac alimentar.
- Puneti intr-un castron mierea, zaharul tos, 2 galbenusuri si 1 ou intreg, laptele, mirodeniile si, la urma, faina amestecata cu amoniacul.
- Framantati un aluat mai tare, pe care puneti-l la frigider pentru 12 ore.
- Intindeti din aluat o foaie, decupati figurine cu forme speciale sau taiati-le in patrate, coaceti-le la foc potrivit in tava unsa si tapetata.
- Cand s-au rumenit uniform, scoateti-le intr-un castron mai mare.
- Pentru glazura, frecati cele 2 albusuri ramase cu zaharul praf si cu zeama de lamaie, pana cand obtineti o compozitie omogena, pe care turnati-o peste turtite, amestecati-le si apoi puneti-le una langa alta la uscat, pe o tava.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu