Turta dulce glazurata

Iti trebuie:

  • 500 g faina
  • 100 g miere
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar tos
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 3 cuisoare pisate
  • 1 lingurita amoniac alimentar.
Pregatesti asa:
  1. Puneti intr-un castron mierea, zaharul tos, 2 galbenusuri si 1 ou intreg, laptele, mirodeniile si, la urma, faina amestecata cu amoniacul.
  2. Framantati un aluat mai tare, pe care puneti-l la frigider pentru 12 ore.
  3. Intindeti din aluat o foaie, decupati figurine cu forme speciale sau taiati-le in patrate, coaceti-le la foc potrivit in tava unsa si tapetata.
  4. Cand s-au rumenit uniform, scoateti-le intr-un castron mai mare.
  5. Pentru glazura, frecati cele 2 albusuri ramase cu zaharul praf si cu zeama de lamaie, pana cand obtineti o compozitie omogena, pe care turnati-o peste turtite, amestecati-le si apoi puneti-le una langa alta la uscat, pe o tava.
  6. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes