skip to main |
skip to sidebar
Desert cu inghetata si mascarpone
Iti trebuie:
- 8 capsune pentru decor
- 140 g fistic ( sau nuci, alune )
- 4 frunze de menta
- 1 lingurita cu zahar pudra
Pentru inghetata de capsune iti trebuie:
- 1/2 kg capsune
- 250 g zahar pudra
- 3 oua
- 3 linguri lapte praf
Pentru crema mascarpone iti trebuie:
- 250 g mascarpone
- 2 oua
- 2 linguri cu zahar pudra
- 100 ml frisca lichida.
Pregateste inghetata asa:
- Bate spuma albusurile, adauga capsunele (pastreaza cateva pentru decor) si zaharul.
- Amesteca si toarna laptele praf dizolvat in 200 ml de apa.
- La final, adauga galbenusurile.
- Amesteca totul cu mixerul si pune la congelator pentru cateva ore.
- Pregatesti crema mascarpone asa:
- Bate galbenusurile cu zaharul pudra, adauga crema mascarpone, lingura cu lingura, si amesteca pana se omogenizeaza.
- Incoporeaza albusurile batute spuma.
- Bate frisca si albusurile spuma.
- Foloseste o banda de carton (lata de 5 cm) pentru a da forma cremei mascarpone pe fiecare farfurie.
- Garniseste marginile cu fistic taiat (nu marunt), adauga cate un strat de feliute subtiri de capsune si, la final, cate o cupa cu inghetata.
- Serveste rece, cu frunze de menta pudrate cu zahar.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu