Iti trebuie:
- 500 g faina
- 4 oua
- 150 ml apa
- 200 g branza de vaci
- 1 lingura de gris
- 1/2 lingurita scortisoara
- 300 g zahar
- 150 ml smantana
- sare.
- Din faina, 2 oua, sare si apa framantati un aluat mai tare, ca cel pentru taitei.
- Intindeti o foaie din care taiati patrate cu latura de 10 cm.
- Maruntiti branza de vaci, apoi adaugati grisul, scortisoara, zaharul si ouale ramase, batute putin.
- Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale.
- Din acest amestec puneti cu o lingurita pe fiecare patrat de aluat, iridoiti-le apoi pe diagonala si apasati pe marginile triunghiurilor pentru a le lipi.
- Puneti coltunasii la fiert, la foc mic, in apa sarata care clocoteste 10-15 minute, la foc mic.
- Daca focul este prea mare, coltunasii se pot desfate si se pierde umplutura.
- Serviti coltunasii fierbinti, cu smantana.
- Pofta buna!
Am facut si eu azi coltunasii dupa reteta dv. au iesit f. buni.Multumim
RăspundețiȘtergere