Coltunasi cu branza de vaci

Iti trebuie:

  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 150 ml apa
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura de gris
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 300 g zahar
  • 150 ml smantana
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Din faina, 2 oua, sare si apa framantati un aluat mai tare, ca cel pentru taitei.
  2. Intindeti o foaie din care taiati patrate cu latura de 10 cm.
  3. Maruntiti branza de vaci, apoi adaugati grisul, scortisoara, zaharul si ouale ramase, batute putin.
  4. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale.
  5. Din acest amestec puneti cu o lingurita pe fiecare patrat de aluat, iridoiti-le apoi pe diagonala si apasati pe marginile triunghiurilor pentru a le lipi.
  6. Puneti coltunasii la fiert, la foc mic, in apa sarata care clocoteste 10-15 minute, la foc mic.
  7. Daca focul este prea mare, coltunasii se pot desfate si se pierde umplutura.
  8. Serviti coltunasii fierbinti, cu smantana.
  9. Pofta buna!

1 Comments:

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes