Iti trebuie:
- 2 1/2 cana faina (masurata cu cana de ceai)
- 100 g unt
- 1 cana zahar
- 1/3 cana miere
- 1 ou
- 1 lingurita si jumatate scortisoara
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri cacao
- 3 linguri coaja rasa de portocale
- 2 lingurite ghimbir ras
- 1 varf de cutit nucsoara
- putina sare.
- Intr-un vas amesteci faina, sarea, condimentele, cacaua si bicarbonatul.
- In alt vas freci zaharul cu untul, peste care pui oul batut, coaja rasa de portocala si mierea.
- Peste faina pui amestecul cu unt si framanti putin un aluat pe care il vei imparti in 4.
- Pui aluatul in frigider pentru 30 de minute.
- Dupa ce il scoti din frigider, il lasi inca 5 minute in repaus pentru a putea fi modelat.
- Intinzi fiecare bucata pe o folie de plastic si decupezi cu diferite forme, pe care le coci pe o tava unsa, timp de 10 minute.
- Dupa ce se racesc, ornezi formele cu ciocolata topita.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu