- 6 felii de paine (sau cozonac uscat)
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 100 g unt
- 100 g zahar
- coaja rasa de portocala
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- esenta de vanilie
- 5-6 linguri gem de caise
- 2-3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Budinca dulce cu paine este delicioasa si ieftina. Untul se mixeaza cu coaja de portocala, scortisoara si nucsoara. Cu o lingura din crema obtinuta se unge vasul de budinca. Feliile de paine se taie pe diagonala si se ung pe ambele parti cu crema de unt ramasa, apoi se aseaza in tava de budinca. Se mixeaza ouale cu zaharul, se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, mixand in continuare; se adauga esenta de vanilie apoi se toarna totul in tava, peste feliile de paine.
Se lasa 10 minute pt ca painea sa absoarba sosul, apoi se coace pe baie de aburi timp de 35 minute. Se scoate tava si se unge deasupra cu gemul de caise, se presara fulgii de migdale si se da din nou la cuptor pt inca 10 minute.
Se lasa 10 minute pt ca painea sa absoarba sosul, apoi se coace pe baie de aburi timp de 35 minute. Se scoate tava si se unge deasupra cu gemul de caise, se presara fulgii de migdale si se da din nou la cuptor pt inca 10 minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu