BLAT:
- 1 ou
- 6 linguri ulei
- 150 ml lapte
- 175 gr zahar
- 200 gr faina
- 1 lingurita amoniac stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
- margarina pt uns tava
SIROP si DECOR:
- 7 linguri lapte
- 1 lingura cacao
- zahar dupa gust
- 100 gr unt
- 1 fiola esenta de rom
- bombonele pt ornat
Mod de preparare:
1. Se dizolva zaharul in lapte.
2. Faina se amesteca cu oul batut inainte cu putina sare, laptele indulcit, amoniacul stins cu zeama de lamaie si uleiul.
3. Se amesteca bina pana la omogenizare si apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina.
4. Se coace la foc potrivit timp de 30 minute.
5. Pentru sirop, se amesteca laptele cu zaharul si cacaua si se se fierb la foc mic pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.
6. Se taie blatul racit in patrate si se toarna siropul cald, iar deasupra se presara bombonele.
2. Faina se amesteca cu oul batut inainte cu putina sare, laptele indulcit, amoniacul stins cu zeama de lamaie si uleiul.
3. Se amesteca bina pana la omogenizare si apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina.
4. Se coace la foc potrivit timp de 30 minute.
5. Pentru sirop, se amesteca laptele cu zaharul si cacaua si se se fierb la foc mic pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.
6. Se taie blatul racit in patrate si se toarna siropul cald, iar deasupra se presara bombonele.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu